28
Tue, Jan

0299 Purmerend Cultuur – “Het is elk jaar weer een feest om op de eerste zondag van januari naar Theater de Purmaryn te gaan om te genieten van het inmiddels bekende Nieuwjaarsconcert door het Stedelijk Orkest van Purmerend”, menen bezoekers die het traditionele Nieuwjaarsconcert in Weense stijl jaarlijks bezoeken. En dat geldt niet alleen voor de bezoekers, ook de muzikanten verheugen zich alweer op dit feest. 

Read more: Nieuwjaarsconcert in Weense stijl van het Stedelijk Orkest Purmerend.

0299 Purmerend Cultuur – Wil je het kerstverhaal eens helemaal meebeleven, maar dan ook een beetje ‘in het echt’? Nou, dat kan en wel in het centrum van Purmerend met een echte Herdertjestocht die op zondag 22 december van 16.30 tot 19.00 uur wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Purmerend. Tijdens de tocht gaat men op zoek naar het schaap Onno, die ongetwijfeld verdwaalt is en door iedereen die zich voor deze tocht aanmeldt, wordt gezocht samen met de gidsen herder David en bioloog Freek.

Read more: Herdertjestocht Purmerend

0299 Purmerend Evenementen - Op donderdag 12 december vindt er van 11.00 tot 15.00 uur een sfeervolle Wintermarkt plaats bij Dagactiviteitencentrum (DAC) De Graslanden van Odion in Purmerend; een ideale gelegenheid om bijtijds vast cadeaus in te kopen voor de feestdagen en om al vast in de sfeer te komen van de gezellige feestdagen die er aan komen.

Read more: Wintermarkt bij DAC De Graslanden van Odion

0299 Purmerend Cultuur – Een wijn- en kaasproeverij in een filmhuis staat garant voor gezellig nakeuvelen. En dat gat zeker gebeuren! Het Filmhuis Purmerend organiseert op zondagmiddag 15 december 2019 een ware Italiaanse kaas – en wijnproeverij, na afloop van Federico Fellini’s fantastische film ‘La Dolce Vita’.

Read more: La Dolce Vita, en dan… Italiaanse kaas en wijn